Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Beugel vanaf januari 2011 goedkoper

07-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105810_braces.jpg
Volgens een conceptadvies van de nederlandse Zorgautoriteit (NZa) worden beugels en andere behandelingen bij de orthodontist vanaf 1 januari 2011 30% goedkoper. Dit hebben zij vastgesteld na een kostenonderzoek. Om deze reden adviseert de Consumentenbond consumenten om te wachten met de aanschaf van een beugel tot januari volgend jaar, omdat de consument hierbij ruim 850 euro kan besparen op een beugel. De tariefsverhoging van de NZa is volgens de bond vorig jaar onjuist geweest en daarom moeten gedupeerde consumenten een compensatie ontvangen voor deze schade.
De resultaten van het uitgebreide kostenonderzoek van de NZa ligt op tafel, de consumentenbond is hier heel blij mee. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, zegt hierover: "Beugels en andere orthodonistische behandelingen zijn dus veel te duur geweest de afgelopen jaren, als er zo'n forse prijsverlaging wordt doorgevoerd. Ook komt er eindelijk een einde aan de onduidelijkheid voor de consument door switchende orthodontisten, doordat er nu één tarief komt voor een orthodonistische behandeling ongeacht wie 'm uitvoert. Een langgekoesterde wens van de Consumentenbond." Op 5 juli 2010 zullen de definitieve tarieven voor de beugels per 1 januari 2011 door de NZA worden gegeven.
Rechtszaak
Omdat vorig jaar de NZa met een plotselinge tariefsverhoging voor beugelbehandelingen kwam, startte eind vorig jaar de Consumentenbond samen met Zorgverzekeraars Nederland een rechtszaak tegen de NZa. Het ging hier om een prijsstijging van 13% die onvoldoende onderbouwd was. Volgens de bond is deze tariefsverhoging onjuist geweest en dat consumenten daar de dupe van zijn geworden. Bron: De Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!