Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Beveiliging wachtwoordmanager Firefox “gebrekkig”

19-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mozilla firefox 930x520
Volgens ontwikkelaar Wladimir Palant gebruikt de Firefox-browser, samen met e-mailclient Thunderbird, een gebrekkige methode om wachtwoorden van gebruikers te beveiligen. Dit probleem zou al negen jaar aanwezig zijn.

Ingebouwde wachtwoordmanager

Palant, ontwikkelaar bij Adblock Plus, schrijft dat Firefox-gebruikers hun accountwachtwoorden in Firefox kunnen opslaan met behulp van een ingebouwde wachtwoordmanager. Deze zijn te beveiligen met een hoofdwachtwoord , oftewel een  master password . Palant schrijft op zijn website palant.de: "Het is algemeen bekend dat het opslaan van wachtwoorden zonder hoofdwachtwoord in feite hetzelfde is als ze onversleuteld opslaan." Het hoofdwachtwoord wordt gebruikt om de opgeslagen wachtwoorden te versleutelen. Firefox doet dat volgens Palant op een onveilige manier.

Negen jaar geleden

De ontwikkelaar merkt op dat de tekortkoming negen jaar geleden al in de bugtracker van Mozilla is gemeld, maar dat er sindsdien geen actie is ondernomen. Naar aanleiding van zijn eigen opmerking is de discussie nieuw leven ingeblazen en zijn Mozilla-ontwikkelaars ermee bezig.

Sterker hoofdwachtwoord

Bleeping Computer, dat de blogpost van Palant opmerkte, meldt op hun site dat gebruikers in de tussentijd een sterker hoofdwachtwoord kunnen kiezen of gebruik kunnen maken van een externe wachtwoordmanager.
Bron: Tweakers.net / palant.de / bleepingcomputer.com
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!