Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna de helft Nederlanders te zwaar

12-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
399 keer bekeken
  •  
dik buik vet 930
Bijna de helft van alle volwassen Nederlanders heeft matig of ernstig overgewicht. Een op de vijf mensen met obesitas (ernstig overgewicht) heeft hier geen moeite mee, concludeert statistiekbureau CBS in een onderzoek.
Ernstig overgewicht komt steeds vaker voor. Het percentage te zware mensen is sinds begin jaren tachtig bijna verdrievoudigd, van 5 procent naar 14 procent. Twee op de vijf met ernstig overgewicht zijn hier wel ontevreden over.
Obesitas komt bij vrouwen (15 procent) iets vaker voor dan bij mannen (13 procent). Van alle volwassen mannen zijn zeven op de tien tevreden met hun gewicht, tegen zes op de tien vrouwen.

BMI

BMI 930x520
De mate van overgewicht wordt gemeten met de zogeheten body mass index (BMI). Deze kun je zelf berekenen . Bij een volwassene is sprake van matig overgewicht bij een BMI van 25 tot 30. Bij een BMI van 30 of hoger is er sprake van obesitas. ANP

Meer over:

overgewicht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!