Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bijna helft Nederlanders vindt financieel adviseur te duur'

25-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 geld
Consumenten vinden financieel adviseurs vaak te duur. Dat blijkt uit onderzoek van Nibud. Daarnaast is het vertrouwen dat de adviseur in hun belang handelt broos.
Drempel
Voor bijna de helft van de Nederlanders vormen de kosten van het advies een drempel om naar een financieel adviseur te gaan. Het in 2013 ingestelde provisieverbod, waardoor de consument zelf voor financieel advies betaalt, heeft die drempel niet kunnen overbruggen.
Geschatte bedrag
Een meerderheid van de Nederlanders schat het ingeschatte bedrag te laag en vindt dit zelfs al aan de hoge kant. De werkelijke kosten liggen voor starter echter bij bijvoorbeeld het sluiten van een hypotheek al tussen de 1500 en 3000 euro. Gemiddeld worden deze kosten op 980 euro geschat.
Gebruik adviseur
De mensen die wel gebruik hebben gemaakt van een financieel adviseur, deden dat vooral voor het afsluiten van een hypotheek, het sparen voor hun pensioen of afsluiten van een uitvaartverzekering.
Bron: Nibud
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!