Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bloedbanken in zwaar weer

14-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bloedonderzoek-zembla_03.jpg
De inkomsten van de bloedbanken in Nederland dalen fors. Jaarlijks lijdt Sanquin, het bedrijf dat wettelijk verantwoordelijk is voor de bloedvoorzieningen in Nederland, zo'n 4 miljoen euro verlies op de inzameling en levering van bloed aan ziekenhuizen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
Nieuwe operatietechnieken
Ziekenhuizen hebben door nieuwe operatietechnieken en beter beheer van de bloedvoorraad, steeds minder behoefte aan bloed. Mogelijk moet de overheid de prijs voor een zak met bloed en bloedproducten verhogen om verliezen bij de bloedbanken goed te maken.
Bloedplasma
Daarnaast is Sanquin in aanvaring gekomen met de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA over de productie van geneesmiddelen uit bloedplasma. Bij inspecties zijn fouten in het productieproces aangetroffen. Als de FDA niet tevreden is over verbeteringen, kan de export van deze middelen naar de VS verboden worden. ANP/FD

Meer over:

diginieuws, bloed
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!