Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bloemisten geplukt door btw-verhoging'

17-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_bloemenboeket
De voorgenomen verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent heeft desastreuze gevolgen voor bloemisten. Volgens onderzoek in opdracht van branchevereniging Vereniging Bloemisten Winkeliers (VBW) staan door de verhoging honderden banen op de tocht. Ook vreest een groot deel van de bloemisten voor het voortbestaan van zijn zaak.
Einde oefening
De verhoging van het tarief kost bloemisten ruim 52 miljoen euro aan omzet, zo berekende economisch onderzoeksbureau Decisio. Daarnaast staan zeker vierhonderd banen op de tocht, wat neerkomt op 4 procent van het totaal. Verder betekent een dergelijke btw-stap voor circa 15 procent van de 3000 winkeliers mogelijk einde oefening.
Actie
Met een actie op het Plein in Den Haag vlakbij de Tweede Kamer vraagt de VBW woensdag samen met de brancheorganisaties voor ambulante handel CVAH en de groente- en fruitspecialisten ADN aandacht voor de nadelige gevolgen. De effecten in andere branches zullen volgens de VBW ook niet veel anders zijn. De partijen roepen gezamenlijk de politiek op de plannen te herzien. ANP

Meer over:

btw, bloemisten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!