Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Borstkankermedicijn in basispakket na prijsverlaging

13-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg-930x520
Het borstkankergeneesmiddel palbociclib komt per 1 augustus in het basispakket. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft dat besloten nadat de leverancier de prijs van het middel had verlaagd.
Afspraken tot 2020
Onderhandelingen hebben ervoor gezorgd dat de prijs veel lager uitvalt, aldus het ministerie donderdag. De afspraken gelden tot en met 2020. Schippers heeft ook besloten om maximaal 6 miljoen euro ter beschikking te stellen voor extra onderzoek. Dat moet duidelijkheid geven of palbociclib en vergelijkbare toekomstige middelen het best als start- of als vervolgbehandeling kunnen worden gebruikt.
Het Zorginstituut concludeerde in april van dit jaar dat palbociclib effectief is bij de behandeling van borstkanker, maar ook dat het behoorlijk duur was. De totale jaarlijkse kosten zouden daardoor op zo'n 118 miljoen euro uitkomen. Het advies was het middel daarom niet in het basispakket op te nemen, tenzij de prijs zou worden gereduceerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!