Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bralex Webshops op de vingers getikt vanwege onjuiste en onvolledige informatie

05-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1029 keer bekeken
  •  
Autoriteit_Consument_en_Markt.jpg
Bralex Webshops B.V. is door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gedwongen om informatie op de websites aan te passen. Ook moet Bralex de consument beter informeren over hun rechten.
De Belgische en Duitse toezichthouders klaagden eerder al over de onjuiste en onvolledige informatie op de websites van Bralex. De ACM startte een onderzoek nadat ze klachten hadden ontvangen van Nederlandse consumenten.

Onjuiste informatie

Bralex Webshops B.V. is verantwoordelijk voor de websites www.forskolinnaturalis.nl, www.garciniacambogiashop.nl en www.flashlightq250.com. De websites verkopen onder andere voedingssupplementen en huis-, tuin- en keukenartikelen aan Nederlandse, Belgische en Duitse consumenten. De websites toonden onjuiste informatie over de prijs en de kenmerken van producten. Zo werd er geadverteerd dat een voedingssupplement 14 dagen gratis geprobeerd kon worden, terwijl dat feitelijk niet kon. Daarnaast werd onterecht gezegd dat het herroepingsrecht zou vervallen als de potjes met voedingssupplementen opengemaakt werden en stonden er valse claims van nepartsen op de websites.

Herroepingsrecht

Informatie over consumentenrechten bij online aankopen, zoals het herroepingsrecht, ontbrak op de websites. Het bedrijf hanteerde ook niet de start en de termijn van het herroepingsrecht (14 dagen vanaf de dag na ontvangst van het product). Ten slot werden de contactgegevens van het bedrijf niet vermeld op de websites.
Bralex heeft enkele websites met onjuiste en onvolledige informatie offline gehaald. Op de nog bestaande websites is de informatie aangepast en aangevuld.
Bron: ACM

Meer over:

bralex, acm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!