Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Campagne: lever je oude elektronische en elektrische apparaten in

24-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
afvalberg vuilnis 930
Nederlandse huishoudens kopen steeds meer nieuwe elektronica en huishoudelijke apparaten. Deze worden tegenwoordig sneller vervangen, terwijl de oude spullen niet worden ingeleverd voor hergebruik. Gemeenten, producenten en retailers beginnen daarom een mediacampagne om consumenten over te halen hun afgedankte elektronische en elektrische apparaten in te leveren.

'Iedereen Recyclet'

Op 14 oktober start de campagne Iedereen recyclet via verschillende kanalen tijdens de Nationale Recycle Week. "Mensen kunnen het afval al op veel plekken kwijt, maar deze campagne richt zich vooral op het bewustzijn bij burgers", zegt een woordvoerder.

Vuilcontainer niet de goede plek

De initiatiefnemers hebben zich verenigd onder de noemer Heel Holland Recyclet. Het afval is volgens hen vaak "onzichtbaar", omdat het bij mensen verstopt ligt in lades, kasten en dozen. Daarnaast worden oude elektronische apparaten geregeld aan de straat gezet of in een vuilcontainer gestopt, wat niet bijdraagt aan het recycleproces. ANP
Wil weten waar je je apparaten kunt inleveren? Bekijk de info op de site van de Rijksoverheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!