Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Caribisch Nederland zweert wegwerpplastic af

18-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic ban 930
In Caribisch Nederland is de kogel door de kerk: er komt een ban op wegwerpplastic. Hiermee moet een einde komen aan het gebruik van wegwerpplastic.
Bonaire is niet het eerste eiland in Caribisch gebied waar een ban komt. Saba en Sint Eustatius gingen Bonaire de afgelopen dagen al voor.

Toewerken naar het verbod

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu) tekent vandaag op Bonaire een overeenkomst met de verantwoordelijke eilandgedeputeerde om naar een verbod toe te werken. Zo komen plastic zakken, bordjes, bestek en rietjes de komende jaren in de ban. Het doel is om het verbod uiterlijk in 2021 nog in te voeren.

Investering

Er wordt 160.000 euro geïnvesteerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om een einde te maken aan wegwerpplastic in Caribisch Nederland. Dit geld is ook bestemd voor het opzetten van de regelgeving hiervoor op de eilanden.
Het verbod komt er om het koraal rond de eilanden te beschermen. Ook dient hiermee de zee schoner gehouden te worden.  "De foto van een schildpad met een rietje in zijn neus is een berucht voorbeeld van wat weggegooid plastic kan aanrichten", zegt Van Veldhoven. "Die schildpadden zwemmen hier, in de Caribische zee." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!