Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CBS: omzet verhuizers stagneert

13-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis9_12.jpg
Verhuizers hebben in het tweede kwartaal van 2015 niet weten te profiteren van de aantrekkende woningmarkt. Hoewel er 19 procent meer woningen zijn verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, zetten verhuisbedrijven nog geen halve procent meer om. Dat meldt het CBS.
Er zijn in Nederland 490 verhuisbedrijven waarbij 5100 mensen werken. De afgelopen zes kwartalen steeg de omzet van verhuizers gemiddeld nog 4 procent per kwartaal. In het eerste kwartaal plusten de verhuizers er zelfs nog 6 procent omzet bij. Waarom de omzet bij de verhuizers dit kwartaal nauwelijks groeit, is niet duidelijk. Behalve kopers werken de verhuizers ook voor huurders die van woning veranderen en zakelijke klanten.
Particuliere verhuizingen en projectverhuizingen (bijvoorbeeld van kantoren of intern) zijn arbeidsintensief. Verhuisbedrijven zijn daarom relatief veel kwijt aan personeelskosten. Bijna 45 procent van de kosten gaat hieraan op, tegen 25 procent in de totale transportsector.
Opslag of het inhuren van derden is bij verhuizers goed voor bijna een kwart van de kosten. Tien procent ging afgelopen kwartaal naar gas, huur, leasen en reparatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!