Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CDA: langer zwangerschapsverlof bij meerling

09-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanger1_03.jpg
Vrouwen die een meerling verwachten, moeten 4 weken eerder zwangerschapsverlof krijgen. CDA-Kamerlid Pieter Heerma zal dat donderdag voorstellen in een debat met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken over het uitbreiden van verlofregelingen.
30e week in plaats van 34e week
Volgens Heerma halen vrouwen die zwanger zijn van een twee- of drieling zelden het reguliere verlof, dat ingaat vanaf de 34e week van de zwangerschap. Vaak stoppen ze op doktersadvies al voor de 30e week. Heerma wil in de wet laten opnemen dat het verlof in de 30e week officieel ingaat.
Verruiming verlofregelingen
Het wetsvoorstel van Asscher regelt een verruiming van allerlei verlofregelingen, zodat het combineren van werk en zorgtaken makkelijker wordt. Zo kunnen werknemers straks zorgverlof opnemen om voor een zieke vriend of bekende te zorgen. Nu mag het opnemen van verlof voor mantelzorg alleen bij een zieke partner, ouder of kind. Ook wil Asscher dat de vader het bevallingsverlof van de moeder krijgt als zij bij de geboorte van een kind overlijdt. Het wetsvoorstel van Asscher kan waarschijnlijk op ruime steun in de Kamer rekenen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!