Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aansluiting gemist? Claimen kan in land van eindbestemming

07-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig passagiers incheck 930x520
Passagiers die met een tussenstop naar een ander EU-land vliegen en daarbij vertraging oplopen,  kunnen compensatie eisen bij de rechter in de lidstaat van de eindbestemming. De vertraging moet dan wel zijn opgelopen in het eerste deel van de reis. Bovendien moeten de verschillende vluchten in één transactie zijn geboekt.

Uitspraak Europees Hof van Justitie

Het Europees Hof van Justitie heeft dat verduidelijkt op verzoek van Duitse gerechtelijke instanties. Passagiers die bij Air Berlin en Iberia vluchten van Spanje naar Duitsland hadden geboekt, liepen vertraging op bij de eerste binnenlandse vlucht in Spanje, uitgevoerd door het Spaanse Air Nostrum. Daardoor misten ze hun aansluitende vlucht naar Duitsland. De vertraging was meer dan drie uur, wat hun recht geeft op compensatie tot 600 euro.

Rechters mogen oordelen over prestatie luchtvaartmaatschappij

De organisatie Flightright spande in Duitsland een zaak aan namens de reizigers, waarop Duitse rechters zich afvroegen of zij wel bevoegd waren om te oordelen over een vliegtuigmaatschappij die haar hoofdvestiging in een andere lidstaat heeft, terwijl ook de vertraging in een ander land (Spanje) plaatsvond.
Het hof in Luxemburg oordeelt nu dat rechters in het land van de eindbestemming mogen oordelen over de prestaties van de luchtvaartmaatschappijen over het hele traject. ANP/Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!