Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Concertkaartje op mobiele telefoon

08-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bellen_smsen_01.jpg
Het Haarlemse poppodium Patronaat is in samenwerking met ticketingpartner Paylogic als eerste concertzaal in Nederland gestart met de verkoop van mobiele tickets. Dit heeft het Patronaat donderdag bekendgemaakt.
Mobiele tickets zijn toegangskaarten die direct ontvangen worden op een mobiele telefoon. ,,Geen problemen dus meer met kaarten die in de verkeerde jaszak zitten of e-tickets die niet konden worden uitgeprint'', legt een medewerker van het poppodium uit. ,,Je mobieltje heb je gewoon altijd bij je'', aldus de zegsman. Bij de aanschaf van een concertkaartje op de website van Patronaat kan gekozen worden voor de mogelijkheid 'mobile tickets'. Na betaling van het toegangsbewijs worden de kaarten per sms naar de mobiele telefoon gestuurd. Op de telefoon verschijnt een barcode die bij binnenkomst in het Patronaat wordt uitgelezen door een scanner. Dit apparaat is volgens het poppodium niet schadelijk voor de mobiele telefoon. ,,Deze barcode is te lezen op alle telefoons'', aldus de medewerker van de concertzaal in Haarlem.
Voor mensen die toch graag een papieren concertkaartje in de brievenbus willen blijven ontvangen, blijft deze mogelijkheid bestaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!