Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Concurrentie aast op winkels Intertoys

10-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
logo Intertoys 930
Rivaliserende winkelbedrijven proberen franchisers weg te lokken bij Intertoys. Zij willen profiteren van de crisis bij de speelgoedketen, aldus Het Financieele Dagblad vrijdag.
Intertoys ging in februari failliet, waardoor een kleine honderd franchisenemers zonder contract kwamen te zitten. De nieuwe eigenaar, de Portugese investeerder Green Swan, wil door met deze ondernemers en onderhandelde afgelopen maanden over een nieuwe franchiseovereenkomst. De onderhandelingen zorgen volgens de krant voor tweespalt onder de ondernemers. Zij voelen zich gedwongen een contract te sluiten waar nog veel losse eindjes aan zitten. Een groep van ongeveer twintig zelfstandige ondernemers bereidt een kort geding tegen de keten voor.

'Mengen in de strijd'

Concurrenten mengen zich in de strijd en jagen actief op de Intertoys-franchisers. Euretco, het moederbedrijf van sportwinkels Intersport en de Libris-boekhandels, wil zelf een speelgoedketen starten. De onderneming uit Hoevelaken onderhandelt met enkele tientallen Intertoys-franchisers over een overstap. Ook concurrent Top1Toys zit niet stil. Het bedrijf uit Enschede is in winkelaantal de nummer twee in de markt. Sinds het faillissement van Intertoys zijn volgens Top1Toys al meer dan tien franchisers overgestapt. 
Bron: ANP & Het Financieele Dagblad 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!