Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument krijgt gratis toegang eigen registratiegegevens BKR

15-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrouw_computer_930x520
Consumenten moeten gratis toegang tot gegevens over hun eigen registraties bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) krijgen. Dat laat minister Jeroen Dijsselbloem in een antwoord op schriftelijke Kamervragen weten. Op 25 mei 2018 gaat er een nieuwe Europese datarichtlijn in, waardoor de gegevens gratis toegankelijk moeten worden gemaakt.

Nog niet gratis

Consumenten moeten nu nog betalen voor het opvragen van hun eigen registratiegegevens. Naast een bijdrage van minimaal €4,95, moet er ook nog eens €12,70 aan verzend- en identificatiekosten worden betaald.

Verwijderen registraties

Uit de antwoorden van de minister blijkt ook dat het BKR voor het eind van het jaar onterechte registratie zonder tussenkomst moet laten verwijderen. ‘Ik verwacht van het BKR dat zij voor het einde van het jaar tot een pragmatische werkwijze komt waarbij onterechte registraties op een eenvoudige wijze, kunnen worden verwijderd zonder dat hierdoor de deur voor grootschalig misbruik wordt opengezet’, aldus Dijsselbloem. FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!