Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consument veroorzaakt veel broeikasgas

17-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
containers.jpg
De uitstoot van broeikasgassen in Nederland is de afgelopen jaren gedaald. De uitstoot die veroorzaakt werd door de producten die Nederlanders importeren voor eigen gebruik of consumptie, bleef echter gelijk. Dat meldde woensdag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Nederland importeert goederen uit verre landen, waar nog steeds milieuonvriendelijk wordt geproduceerd. Het gaat dan onder meer om kleding en elektronica uit China. Ook voeren Nederlanders olie en gas uit Rusland in en bij de winning daarvan komt ook veel broeikasgas vrij. Aan de andere kant maken de Nederlanders ook producten voor het buitenland, zoals bloemen en chemische producten. Ook daarbij komt broeikasgas vrij.
Al met al is de zogeheten carbon footprint van Nederland, of wel onze 'bijdrage' aan de toename van broeikasgassen en daarmee het klimaatprobleem stabiel, ondanks een dalende uitstoot in eigen land, aldus het CBS. De uitstoot in Nederland was vorig jaar bijna 6 procent lager dan in 1996.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!