Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumenten gewaarschuwd voor Pools 'horrorvlees'

28-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
polen animal rights slachthuis 930
Nederlandse consumenten kunnen vlees op hun bord krijgen dat afkomstig is van 'horror-slachthuizen' in Polen, waarschuwt de dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Ze zette maandag undercoverbeelden op haar site die de Poolse nieuwszender Tvn24 volgens haar maakte van praktijken in abattoirs in eigen land.
Te zien is onder meer hoe dieren die niet meer kunnen staan aan kabels aan de kop worden voortgesleept of liggen te creperen.

Door heel Europa verkocht

Pools rundvlees wordt door heel Europa geëxporteerd, zegt Animal Rights, dat al diverse keren soortgelijke beelden uit de vee-industrie naar buiten bracht. Ook buitenlandse wanpraktijken gaan niet aan de Nederlandse vleeseter voorbij, zegt Animal Rights. De organisatie sloeg eind vorig jaar alarm over de behandeling van te slachten melkkoeien in Duitsland en de kans dat het vlees van deze dieren in Nederland wordt verkocht. ANP / Beeld: Animal Rights
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!