Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond haalt 1000 nepwebshops offline

20-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cyber criminaliteit hacker 930x520
De Consumentenbond heeft nog eens duizend malafide webshops offline laten halen. Eerder al zorgde de bond er naar eigen zeggen voor dat er 850 nepwebshops offline werden gehaald, nadat de organisatie in maart tweeduizend malafide webwinkels opspoorde.

Merkkleding

De bond deed onderzoek naar webwinkels die met hoge kortingen merkkleding of luxe producten aanbieden, maar in werkelijkheid nepproducten verkopen of soms zelfs helemaal niets leveren. De winkels maken in veel gevallen gebruik van bestaande, in onbruik geraakte domeinnamen. Het voordeel is dat zo’n webadres al bekend is bij Google en daardoor hoger in de zoekresultaten komt.

Meerdere hostingpartijen

De Consumentenbond maakte een lijst van tweeduizend verdachte sites , zoals nikeschoenen.co.nl en klassieke-autos.nl. De meeste sites waren bij vier hostingpartijen geregistreerd: een Nederlandse, een Duitse, een Indiase en een Amerikaanse. De Nederlandse en Duitse partijen haalden eerder al 850 sites offline. De Amerikaanse en Indiase hebben er nu nog eens duizend uit de lucht gehaald.
Bron: ANP / Consumentenbond
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!