Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dagje uit is flink duurder geworden

07-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
Draaimolen pretpark
Een dagje uit in Nederland is in de afgelopen vijf jaar veel duurder geworden. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijken toegangsprijzen voor dierentuinen en musea met 17 procent het meest omhoog zijn gegaan.
Andere uitjes, zoals bioscopen, concerten en sportevenementen, zijn ook duurder geworden in de afgelopen vijf jaar. Voor pretparken en sportwedstrijden is de prijs met 14 procent gestegen. Een concert- of bioscoopbezoek is bijna 10 procent duurder geworden.

Restaurants

Niet alleen de entreeprijzen zijn hoger, maar ook andere kosten voor een dagje uit zijn gestegen. Zo zijn de prijzen in restaurants gestegen met 12 procent en is parkeren en het openbaar vervoer ook duurder geworden. Brandstofkosten zijn echter gedaald met ongeveer 5 procent.
Het aantal mensen dat een dagje uit doet is ondanks de prijsstijging wel gestegen sinds 2010. 1 op de 5 bezoekers kwam uit het buitenland. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!