Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Darmbacterie gevonden op gebraden gehaktballen Boni

02-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gehalt
In de gebraden gehaktballen en hamburgers van supermarktketen Boni is de gevaarlijke darmbacterie Listeria aangetroffen. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).
Het gaat om gebraden ballen gehakt met ui (streepjescode 8716528997112), naturel gehaktballen (8716528997082) en gegaarde hamburgers (2368425). Alle producten die vanaf 1 januari tot en met 3 maart zijn verkocht, worden terug geroepen.

Listeria

Listeria is een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Gezonde mensen hebben meestal weinig last van een besmetting. Het is vooral gevaarlijk voor zwangeren, baby's en ouderen met een verminderde afweer. In Nederland worden jaarlijks 45 tot 60 personen ziek van deze bacterie, van wie zo'n vijftien tot twintig mensen overlijden. De belangrijkste symptomen zijn overgeven, buikkrampen, diarree, hoofdpijn en koorts.
Vorige week waarschuwden DEEN Supermarkten, Jan Linders en Hoogvliet ook al voor besmettingen van etenswaren met Listeria. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!