Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Dierenbescherming waarschuwt: blauwalg ook gevaarlijk voor honden

18-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
puppy's drie honden 930x520
Met dit warme weer vinden veel honden een verfrissende plons in natuurwater heerlijk. Maar pas op. Stilstaand water kan de giftige blauwalg bevatten. Je hond kan er ernstige schade aan lever en zenuwstelsel van krijgen als hij veel water binnenkrijgt, waarschuwt de Dierenbescherming.

Stinkend water

Water dat vervuild is met blauwalg is te herkennen aan een blauw/groene verfachtige laag. Bovendien ruikt het water niet fris. Een hond kan ook ziek worden van het drooglikken van zijn vacht. Spoel daarom de hond zo snel mogelijk af met schoon water nadat hij in een vervuilde sloot is gesprongen. 
Het binnenkrijgen van blauwalg kan leiden tot diarree, ademhalingsproblemen en krampen. Bel bij twijfel direct een dierenarts. Deze kan dan braakmiddel toedienen waardoor de giftige stoffen eruit komen.

Toch zwemmen?

Toe aan een verfrissende duik maar weet je niet waar het veilig kan? De website www.zwemwater.nl geeft aan waar je schoon en veilig het water in kan duiken. Met of zonder je trouwe viervoeter.
Bron: de Dierenbescherming

Meer over:

honden, blauwalg, zomer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!