Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Disney betreedt streamingmarkt: Nederland eerst

12-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1200px-Disney+_logo.svg
Disney heeft vandaag zijn videostreamingsdienst Disney+ gelanceerd en ons land krijgt de wereldwijde primeur. De mediagigant zal het hier met name opnemen tegen Netflix en Videoland, die samen al een aanzienlijk marktaandeel hebben.
Waar het de bedoeling was om de dienst op 12 november dit jaar gelijktijdig te lanceren in de Verenigde Staten, Canada en Nederland, heeft Disney besloten om Disney+ twee maanden voor de officiële release in Nederland te testen. Nederlanders hebben via de dienst tot november gratis toegang tot films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic.
Disney neemt het op tegen Netflix met ruim 3 miljoen Nederlandse gebruikers. Videoland, dat het aantal abonnees in een jaar tijd heeft zien verdubbelen, heeft er 300.000. Andere concurrenten in Nederland zijn Amazon Prime Video, dat in 2016 beschikbaar kwam, Film1 en Ziggo Movies.
Bronnen: NOS, Tweakers, Telecompaper
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!