Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drenthe: sluiting deel ziekenhuis onacceptabel

07-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts huisarts zorg bloeddruk 930x520
Het provinciebestuur van Drenthe noemt de tijdelijke sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen onacceptabel. De provincie noemt het in een verklaring ,,van groot belang voor de inwoners van Drenthe dat voor iedereen goede zorg toegankelijk is''.

Zwangere vrouwen naar Hoogeveen of Stadskanaal

Zwangere vrouwen uit Emmen en omstreken zijn vanaf maandag voor hun bevalling aangewezen op ziekenhuizen in Hoogeveen of Stadskanaal. Zorggroep Treant kampt met een nijpend tekort aan kinderartsen. De drie resterende kinderartsen in Emmen kunnen het werk niet aan en hebben zich ziek gemeld. De afdelingen kunnen daardoor niet meer functioneren. In heel Nederland zoekt Treant naar artsen om het probleem op te lossen.

"Hun bedrijf, maar onze inwoners"

Samen met de gemeente Emmen heeft de provincie ,,een dringend beroep gedaan'' om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. ,,Het is hun bedrijf, maar het zijn onze inwoners.''

Vrijdag presentatie plan

Treant hoopt vrijdag een plan te presenteren om de problemen het hoofd te bieden. Provincie en gemeenten hebben aangeboden te helpen, bijvoorbeeld door hun netwerken aan te spreken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!