Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drentse woningcorporaties gaan bouwen met gerecycled afval

06-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis koop huur woning hypotheek 930
In Drenthe slaan acht woningcorporaties de handen ineen om circulair bouwen in de provincie te stimuleren. Bij die manier van bouwen worden zo veel mogelijk grondstoffen en materialen op een slimme manier opnieuw gebruikt.
Naar eigen zeggen gaat het om de grootste gezamenlijke aanpak tot nu toe op dit vlak in de corporatiesector. Het is de bedoeling dat in april volgend jaar een begin wordt gemaakt om met ontwerpteams concrete, circulaire nieuwbouwprojecten te ontwikkelen.

CO2-neutraal

Ook diverse brancheorganisaties en de provincie Drenthe sluiten zich bij het initiatief aan. Zij beloven de ontwerpers te adviseren en begeleiden met de nieuwste kennis en innovaties op het gebied van circulaire en CO2-neutrale woningen.

Gerecycled materiaal

In steeds meer branches worden stappen gezet om meer met gerecycled materiaal te werken. De bouwsector in het bijzonder verbruikt veel grondstoffen, energie en water. Door hier duurzaam mee om te gaan, valt er hier volgens kenners veel te winnen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!