Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drinkwaterbedrijven roepen kabinet op: houd het btw-tarief voor drinkwater op 6%

24-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
335 keer bekeken
  •  
kraanwater-930
Met de slogan: ‘De maat is vol’ roepen de Nederlandse drinkwaterbedrijven de overheid op het btw-tarief voor drinkwater op 6% te houden. Dit doen zij door vandaag een paginagrote advertentie in alle dagbladen te plaatsen om te protesteren tegen een hoger btw-tarief voor kraanwater. Het tarief gaat van 6 naar 9 procent op kraanwater, terwijl de belasting op flessenwater waarschijnlijk wordt geschrapt.
Het lage btw-tarief wordt per 1 januari 2019 verhoogd naar 9 procent. Onder het lage btw-tarief vallen onder andere voedingsmiddelen, boeken en dus ook drinkwater. De waterbedrijven willen dat het lage tarief gehandhaafd blijft zodat water uit de kraan niet duurder wordt.

'Gezonde keuzes stimuleren'

Door de verbruiksbelasting op suikervrije producten, waar ook flessenwater onder valt, te laten vervallen, wil de overheid het maken van gezonde keuzes door consumenten stimuleren. Dat kraanwater tegelijkertijd duurder wordt stuit de waterbedrijven echter tegen de borst. ‘Kraanwater is namelijk niet alleen ontzettend gezond, maar ook nog eens veel duurzamer dan water in plastic flessen.’ Bron: Vitens

Meer over:

btw, kraanwater
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!