Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duizenden ouders dupe toeslagenaffaire

09-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
ouders
Hoogstwaarschijnlijk heeft de Belastingdienst niet bij honderden, maar bij duizenden ouders de afgelopen jaren de toeslagen voor de kinderopvang onterecht stopgezet. Vele ouders moesten de toeslag terugbetalen. Daarmee is de affaire rond de 'onrechtmatige' stopzetting van de kindertoeslag veel groter dan staatssecretaris Menno Snel (Financiën) tot dusverre heeft laten doorschemeren in de Kamer, meldt RTL Nieuws.
Tot nu was al duidelijk dat ruim 300 ouders in 2014 van het Eindhovense bureau, dat onderzocht werd wegens fraude, slachtoffer werden van onrechtmatig optreden van de Belastingdienst. Dit werd in een rechtszaak toegegeven.

Verklaring

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) wil dat Menno Snel een brief schrijft waarin hij duidelijk maakt hoeveel ouders er gedupeerd zijn. Daarnaast wil Omtzigt een verklaring van Snel over hoe hij hun schade gaat vergoeden. Omtzigt verwacht dat er tienduizenden mensen zijn getroffen.

Stukken achtergehouden

Gisteren bleek ook dat de Belastingdienst stukken in de zaak heeft achtergehouden voor de rechter. Documenten over het onderzoek naar en bewijs tegen de ouder(s) en mogelijke gastouders zijn niet opgenomen.
Bron: RTL Nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!