Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duurste medicijn ter wereld komt naar Nederland

28-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
tabletten medicijnen 930
Het Zorginstituut buigt zich waarschijnlijk dit jaar nog over de introductie in Nederland van een nieuw geneesmiddel dat sinds deze week bekendstaat als 'duurste medicijn ter wereld'. Dat schrijft het FD. Het medicijn dat bestemd is voor kinderen met de zeldzame spierziekte SMA, gaat in de Verenigde Staten 2,1 miljoen dollar kosten. In principe volstaat een eenmalige behandeling.
De Amerikaanse prijs van het medicijn met de merknaam Zolgensma is opmerkelijk genoeg een meevaller voor minister Bruno Bruins voor Medische Zorg. In een brief aan de Tweede Kamer stelde Bruins afgelopen maart nog dat het medicijn waarschijnlijk drie tot vier miljoen euro per behandeling zou kosten.

Toestemming verkoop

De Amerikaanse toezichthouder gaf afgelopen vrijdag toestemming voor verkoop van Zolgensma. Meteen daarop maakte Novartis de prijs van omgerekend €1,9 mln bekend, te betalen over een periode van vijf jaar. 
Bronnen: ANP en Financieel Dagblad

Meer over:

medicijn, sma
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!