Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Duurzaam sparen en beleggen in de lift

09-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euros_20.jpg
Ondanks de voortdurende crisis zitten duurzaam sparen en beleggen nog altijd in de lift. Nederlandse consumenten spaarden en belegden vorig jaar op die manier voor bijna 20 miljard euro. Dat is 9,2 procent meer dan in 2011. Dat meldde de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) woensdag.
Groei
De particuliere markt voor duurzaam sparen en beleggen groeit jaarlijks en is de afgelopen 10 jaar drie keer zo groot geworden, van 6,6 miljard euro in 2003 naar 19,9 miljard euro in 2012.
Het marktaandeel van duurzame spaar- en beleggingsproducten laat sinds 2009 een langzame maar gestage groei zien, en kwam vorig jaar uit op 4,8 procent. Dat is 0,2 procentpunt hoger dan in 2011.
'Duurzaam'
Financiële producten met het label 'duurzaam' betreft onder meer microkredieten, investeringen in alternatieve energiebronnen en in bedrijven die bijvoorbeeld voorop lopen met hun beleid ten aanzien van arbeidsrechten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!