Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Keurmerk duurzaamheid behoeft verbetering'

22-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
Duurzaam milieu wereld 930x520
De arbeidsomstandigheden op veel boerderijen en plantages met een duurzaamheidskeurmerk zijn nog steeds ondermaats. De werknemers krijgen geen leefbaar loon. Ook werken ze onder ongezonde en onveilige arbeidsomstandigheden en worden ze belemmerd bij het opkomen voor hun rechten. Dat zegt de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).
De studie, gebaseerd op gegevens en eigen onderzoeken tussen 2014 en vorig jaar, toont volgens de stichting ,,een patroon van steeds weer terugkerende schendingen aan bij de belangrijkste certificeerders. Het bewijs dat initiatieven zoals Fairtrade en Rainforest Alliance de omstandigheden voor landarbeiders verbeteren is nog steeds ,,erg mager".

Veranderingen en verbeteringen nodig

Als keurmerken echt een belangrijk instrument willen zijn voor de verbetering van arbeidsomstandigheden op landbouwbedrijven in ontwikkelingslanden dan zijn volgens SOMO ingrijpende veranderingen en verbeteringen nodig. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!