Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EA verwijdert tijdelijk microtransacties in Star Wars game

21-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Electronic Arts EA logo 930x520
Game ontwikkelaar Electronic Arts (EA) heeft nu, alle microtransacties voor het spel ‘Star Wars: Battlefront II’ stop gezet onder druk van gamers wereldwijd. Ze hebben beloofd de mictrotransacties pas weer te activeren zodra het niveau van het spel is verlaagd via een update, zodat de verleiding om te betalen een stuk minder groot is. Bron:  IGN

Microtransacties

Geld betalen om zaken vrij te spelen waarvoor je eigenlijk vele tientallen uren zou moeten gamen. Het kan met microtransacties. Maar zodra je betaalt weet je niet exact wat je gaat krijgen in de game. Dat kan iets heel nuttigs zijn, maar dat hoeft dus niet. Bij de kansspelautoriteit heet dat ‘gokken’, en daarmee begeven games zich op nieuw terrein. In de vorige uitzending van KASSA ging het over ‘gokken’ in videogames. 
Wat vind jij? Is het de eigen verantwoordelijkheid van gamers om zich in te houden? Of hebben de ontwikkelaars hier ook een rol in?
Kassa besteedde afgelopen aflevering aandacht aan microtransacties en gokken in video spellen. Bekijk hier het interview met Marja Appelman van de Kansspelautoriteit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!