Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eén op twintig ouderen slachtoffer van mishandeling; nieuwe campagne gestart

12-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
verpleeghuis ouderen zuster 930 520
Eén op de twintig ouderen krijgt te maken met ouderenmishandeling. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vindt de cijfers schokkend. Daarom start er vandaag een campagne tegen ouderenmishandeling.
De tv-spotjes horen bij de ‘het houdt niet op’- campagne en zijn bedoeld om ouderengeweld in huiselijke kring aan te pakken.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren waarop ouderen mishandeld kunnen worden. Dit kan lichamelijk of geestelijk zijn. Het kan ook gaan om financiële uitbuiting. Vorig jaar werd bekend dat ongeveer 120.000 thuiswonende ouderen te maken krijgen met psychisch geweld. Volgens Minister De Jonge is ouderenmishandeling lastig te herkennen en aan te pakken. De tv-campagne moet hierbij gaan helpen.  

Financiële uitbuiting

In één van de nieuwe tv-spotjes is te zien hoe een dochter de pinpas meeneemt van haar moeder om daarmee te gaan shoppen. De meest voorkomende vorm is financieel misbruik. De tv-spotjes zijn bedoeld om mensen in actie te laten komen als ze ouderenmishandeling vermoeden. Dat kan door in gesprek te gaan met de omgeving of het vermeende slachtoffer.
Vermoed jij ouderenmishandeling? Dan kun je terecht bij het meldpunt van de Rijksoverheid. Dat kan hier.  
Bron: RTL Nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!