Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Eerste Kamer stemt over belastingverlaging

22-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld 930 x520
De Eerste Kamer stemt dinsdagavond over een belastingverlaging van 5 miljard euro voor burgers en bedrijven. Een ja voor het regeringsplan is vrijwel zeker, hoewel het kabinet van VVD en PvdA in de Eerste Kamer geen meerderheid heeft. De oppositiepartijen CDA en D66 kondigden echter aan de lastenverlichting te steunen.
Belastingplan
De regering moest alles uit de kast halen om het Belastingplan voor 2016 door het parlement te loodsen. Vooral D66 bleef lang dwarsliggen. Maar in ruil voor enkele aanpassingen en andere tegemoetkomingen kon de partij zich uiteindelijk achter het plan scharen.
Economisch herstel
Het belangrijkste is dat de lastenverlaging erdoorheen komt, benadrukte minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) herhaaldelijk. Volgens hem helpen de lagere lasten het economisch herstel. Ook moet het plan leiden tot 35.000 nieuwe banen.De stemming staat gepland voor omstreeks 23.00 uur.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!