Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Einde aan ongevraagde telefoontjes telemarketeers

04-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Telefoon
Er komt een hardere aanpak voor bedrijven die mensen iets willen aansmeren dan aanvankelijk was aangekondigd. Volgens de Telegraaf moet er een eind komen aan de vele belletjes, ook voor mensen met een vof of eenmanszaak.
Dat blijkt uit een wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) dat vandaag openbaar zal worden gemaakt. Keijzer liet eerder al weten dat consumenten straks niet meer worden gebeld door bedrijven, tenzij ze expliciet toestemming hebben gegeven dat ze dat willen. Het bel-me-niet-register werkt precies andersom.

Ongevraagde telefoontjes

In het wetsvoorstel schrijft Keijzer nu dat niet alleen consumenten, maar ook mensen met een vof of eenmanszaak niet meer ongevraagd gebeld mogen worden door andere bedrijven. Het blijkt dat vooral zzp’ers gek worden van de vele belletjes die ze krijgen van bedrijven die ze iets willen aansmeren.

Telemarkerteers

Bedrijven die aan telemarketing doen, mogen nog wel grotere bedrijven ongevraagd bellen. Daarnaast mogen telemarketeers ook geen anonieme nummers meer gebruiken.
Bron: de Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!