Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Einde voor Telfort in de winkelstraat

01-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telfort 930 520
De merknaam Telfort is definitief uit de winkelstraat verdwenen. Eigenaar KPN zet het mes in zijn verschillende merknamen om telefonie- en internetdiensten zo veel mogelijk onder één vlag aan te bieden. Dat betekent het einde voor 29 winkels van Telfort, die vanaf woensdag de deuren permanent gesloten houden.
Circa 200 winkelmedewerkers moeten naar een andere baan uitkijken. Voor een deel van hen is elders binnen KPN werk gevonden, laat een woordvoerster weten. De site en app voor Telfort blijven voorlopig wel in de lucht.

Wisseling

Telfort werd in de jaren negentig opgericht door de Nederlandse Spoorwegen en British Telecom, waarna het telecombedrijf meermaals van eigenaar wisselde. KPN kocht de onderneming in 2005 van zakenman Marcel Boekhoorn en investeerder Greenfield Capital. Onder de vorig jaar aangetreden topman Maximo Ibarra wil KPN, dat kampt met een grotendeels verzadigde markt, zijn structuur vereenvoudigen. Naast Telfort zullen daarom op termijn ook de merken Yes Telecom en XS4ALL verdwijnen. ANP

Meer over:

telfort, einde
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!