Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Scheer & Foppen, Internetshop, Modern.nl en Bobshop failliet

14-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
707 keer bekeken
  •  
logos bobshop scheer & foppen modern.nl 930
Elektronicaketen Scheer & Foppen is failliet. Het bankroet over het winkelbedrijf met 56 filialen is dinsdag door de rechter uitgesproken. Voor alle 475 medewerkers is ontslag aangevraagd. De curatoren hebben laten weten dat alle filialen voorlopig open blijven. Ook enkele webwinkels, waaronder Bobshop, Modern.nl en Internetshop, vallen onder het faillissement.
Familieonderneming
De meer dan vijftig jaar oude familieonderneming kampte al enkele jaren met een teruglopende omzet. Probleem voor Scheer & Foppen was dat consumenten producten als televisies en stofzuigers in toenemende mate via het internet zijn gaan kopen, en steeds minder in de fysieke elektronicazaak.
Oprichting
De filialen van Scheer & Foppen bevinden zich vooral in het noordoostelijke deel van het land. De keten werd begin jaren zestig opgericht door de Harderwijker Aart Foppen.
Overnamekandidaten
Of er nog een doorstart inzit valt te betwijfelen. De afgelopen maanden heeft de directie al tal van gesprekken gevoerd met overnamekandidaten die het bedrijf zouden kunnen doorstarten, maar dat liep op niets uit. ,,Je weet nooit wat voor partijen het bericht van het faillissement nog op de been brengt, maar met alle voor de hand liggende overnamekandidaten is al gesproken'', aldus een woordvoerder van Scheer & Foppen.
Scheer & Foppen Installatietechniek is niet failliet verklaard en wordt onveranderd voortgezet. Bij die ,,zelfstandige en financieel sterke onderneming'' werken volgens de zegsman nog een kleine honderd mensen. ANP
Wat zijn je rechten als een bedrijf failliet gaat? Lees hier meer:

Kassa 16-01-2016: Steeds meer winkelketens failliet

ConsuWijzer: Faillissement ondernemer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!