Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Energieprijs sterk omlaag

19-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_10.jpg
Nuon verlaagt vanaf januari de prijs voor elektriciteit met 23 procent. Een woordvoerster van het energiebedrijf zei dat zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in het AD. De gasprijs stijgt wel licht, met ongeveer 1 procent, afhankelijk van de regio waar iemand woont. Volgens Nuon valt de gemiddelde energierekening komende jaar 86 euro lager uit, wat de consument netto 64 euro oplevert.
Alleen mensen die hun elektriciteitstarieven niet hebben vastgezet voor langere tijd, merken iets van de verandering. De lagere prijs voor stroom is te danken aan de olieprijs, die de afgelopen tijd daalde. De twee prijzen zijn aan elkaar gekoppeld.
Essent, die ongeveer 2,8 miljoen huishoudens van stroom voorziet, verlaagt de prijs van elektriciteit met ingang van het nieuwe jaar met 3 procent. ,,We hebben de tarieven in juli ook al met 5 procent verlaagd'', zegt een woordvoerder. Volgens hem kruipen de tarieven nu steeds dichter naar elkaar toe en kiezen consumenten vaker op basis van bijvoorbeeld hoe 'groen' het bedrijf is de leverancier.
Consumenten die echt willen weten waar ze het goedkoopst uit zijn, moeten volgens de Essent-woordvoerder de prijzen op de websites van de aanbieders goed vergelijken. ,,Dan moet je de contracten goed vergelijken en de kale leveringstarieven.''
Nuon heeft ongeveer 3 miljoen huishoudens als klant.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!