Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Energierekening omlaag bij Eneco

31-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eurobiljetten geld briefjes 930
De prijzen op de Europese energiemarkt zijn aanzienlijk gedaald en daarvan profiteert een aantal huishoudens. Energieleverancier Eneco verlaagt per 1 juli zijn prijzen voor gas en licht, nadat de tarieven begin dit jaar nog flink stegen.
Voor een gemiddelde klant met een variabel tarief scheelt de aanpassing 133 euro per jaar op de rekening, stelt Eneco. Daarbij wordt uitgegaan van een verbruik van 2800 kilowattuur elektriciteit en 1200 kubieke meter gas. In februari berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek nog dat de gemiddelde energierekening dit jaar 334 euro zou stijgen.

Warme winter

De consument pikt zo een graantje mee van ontwikkelingen op de markt voor gas. Door een relatief warme winter bleven de Europese gasvoorraden op peil, terwijl de toevoer van vloeibaar gas uit Azië en de Verenigde Staten groot was. De inkoopprijzen voor zowel gas als elektriciteit waren daardoor laag.

Andere energiebedrijven

Of andere energiebedrijven volgen, is nog de vraag. Het AD, dat als eerste over de tariefsverlaging berichtte, schrijft dat Essent de prijzen gelijk houdt. Vattenfall, het voormalige Nuon, wil nog niets zeggen over veranderingen in zijn energierekening voordat klanten zelf zijn geïnformeerd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!