Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Energierekening volgend jaar €70 omhoog

02-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
ANP_energiemeter_930x520
De energierekening van een gemiddeld huishouden gaat volgend jaar met €70 omhoog. Dat komt doordat de zogenoemde Opslag Duurzame Energie (ODE) harder stijgt dan verwacht en het kabinet de energiebelasting verhoogt. Dat heeft vergelijkingssite Pricewise berekend.
€70,- euro
'De verwachte stijging in de zorgpremies is al weken een gevoelig discussiepunt in alle media. Maar dat we volgend jaar €70 extra moeten neertellen op onze energierekening, wordt bijna niet belicht’, zegt Hans de Kok, directeur van Pricewise.
Extra verhoging energiebelasting
Daarnaast staat er een extra verhoging van de energiebelasting op de rol. Die leidt tot nog eens €20 extra kosten per jaar. De toename is nodig om de doelstellingen van het Energieakkoord te behalen. Het gaat volgens EZ om €200 mln extra die nodig is voor energiebesparing bij woningcorporaties. De verhoging is tijdelijk. Op 1 januari 2020 vervalt deze weer, zo laat EZ weten.
Belasting
Bij elkaar opgeteld betaalt een gemiddeld huishouden in 2018 volgens Pricewise €1014,91 aan belastingen over het energieverbruik, exclusief de verbruiks- en netwerkkosten voor de elektriciteit en het gas zelf. Bron: Pricewise
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!