Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EU-commissaris wil meer macht voor consument

25-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rechter hamer 930x520
Consumenten in de EU moeten meer mogelijkheden krijgen om hun krachten te bundelen bij juridische zaken tegen ondernemingen. EU-commissaris Vera Jourová (Consumentenrechten) gaat zich daarom inzetten om collectieve vorderingen bij de rechter, zoals de zogeheten class actions in de Verenigde Staten, in de EU mogelijk te maken.
Geen enkele kans
,,Consumenten hebben het gevoel dat ze geen enkele kans maken in een zaak tegen de giganten in het bedrijfsleven. Dit roept de vraag op of de rechtspraak toegankelijk genoeg is. Ik wil de kansen gelijktrekken”, zei de Tsjechische dinsdag in Brussel.
Dieselschandaal
Aanleiding is het dieselschandaal bij Volkswagen. In de VS heeft VW miljarden dollars aan schadevergoedingen betaald aan autobezitters die dankzij sjoemelsoftware dachten in een schonere diesel te rijden dan werkelijk zo was. In Europa worden auto’s met sjoemelsoftware aangepast.
Geen geldcompensatie
Jourová kwam in juni met VW overeen dat Europese gedupeerde eigenaren twee jaar extra garantie krijgen op hun wagen, maar geen geldcompensatie. In de EU moeten de nationale rechtbanken dat bepalen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!