Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EU moet leiding nemen bij doelstellingen klimaattop

19-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klimaatverandering
Nederland moet samen met andere EU-lidstaten op internationaal niveau de leiding nemen als het om klimaatmaatregelen gaat, meldt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV).
De AIV roept Nederland en de EU op, in aanloop naar een extra klimaattop van de VN op 23 september in New York, snel concrete maatregelen te nemen. De adviesraad geeft regelmatig advies aan het kabinet en de Tweede Kamer over internationaal beleid.

Doelstelling

De belangrijkste doelstelling die voortkwam uit de historische klimaattop in Parijs in 2015 - het beperken van de opwarming van de aarde tot de veilig geachte 2 graden - dreigt niet gehaald te worden. Volgens de AIV zijn vooral financiële prikkels effectief om verdere opwarming van de aarde te beperken. "Met CO2-beprijzing kan een daadwerkelijke energietransitie tot stand komen", aldus de adviesraad. Verder moet de EU in New York aankondigen "extra inspanning" te leveren voor onder meer duurzame energie en het tegengaan van ontbossing. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!