Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Europese Commissie vreest hogere tarieven na overname Tele2 door T-Mobile

12-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_telefoonvasthouden
De Europese Commissie begint een diepgaand onderzoek naar de plannen van T-Mobile Nederland om Tele2 Nederland over te nemen. De commissie vreest dat klanten in Nederland door deze overname hogere tarieven, een beperkter aanbod en minder innovatie krijgen.

Telecomdiensten

EU-commissaris Margrethe Vestager (mededinging): ,,Toegang tot betaalbare en kwalitatieve mobiele telecomdiensten wordt steeds belangrijker. We beginnen dit onderzoek omdat we zeker willen zijn dat de geplande transactie niet leidt tot hogere tarieven of een beperkter aanbod mobiele diensten voor Nederlandse consumenten."

Vier naar drie

Met de voorgenomen transactie zouden de nummers drie en vier op de Nederlandse telecommarkt samengaan. Hierdoor zou het aantal mobiele netwerkexploitanten in Nederlanden verminderen van vier naar drie. De nieuwe onderneming zou na KPN en VodafoneZiggo de nummer drie op de Nederlandse markt worden, stelt Vestager.

Zorgen

Na een eerste marktonderzoek maakt de commissie zich niet alleen zorgen over de vermindering van het aantal spelers op de markt. Ook vreest ze dat de nieuwe onderneming minder zal worden geprikkeld om daadwerkelijk te concurreren met de resterende exploitanten. Daarom stelt ze nu een diepgaand onderzoek in. ANP

Meer over:

telefoon, tmobile, tele2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!