Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Excuses Facebook voor verwijderen foto homo's

19-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook_07.jpg
Netwerksite Facebook heeft dinsdag excuses aangeboden voor het verwijderen van een foto van twee zoenende mannen. Dat meldde de Australische website news.com.au.
Facebook had de foto vrijdag van de site gehaald omdat deze te 'seksueel getint' was. Ook de pagina waarop de afbeelding was geplaatst, werd verwijderd. Dit veroorzaakte een golf van onlineprotesten. Facebook meldde in een excuusmail dat de foto ,,niet onze Verklaring van Rechten en Verantwoordelijkheden schendt'' en per ongeluk was verwijderd. De foto was online gezet als protest tegen een kroeg in de Britse hoofdstad Londen, die woensdag twee kussende mannen buitenzette. Op Facebook werd opgeroepen om afgelopen vrijdag massaal naar de kroeg te gaan voor een zogeheten 'kiss-in'. De pub in de Londense wijk Soho sloot uit voorzorg de deuren een paar uur voordat het evenement begon. Het weerhield driehonderd bezoekers er niet van om toch te komen. Aangemoedigd door een toekijkende menigte waaronder veel Britse media werd voor de gesloten kroeg een publieke zoensessie gehouden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!