Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fabrikant roept kinderspeelgoed terug

24-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toys amsterdam waarschuwing
Speelgoedfabrikant Toys Amsterdam waarschuwt consumenten voor het gebruik van diverse soorten speelgoed. Het gaat om het 2-Play houten telraam, een brandweergarage en politiebureau en om de houten 2-Play zig zag racers. Eigenaren wordt geadviseerd het speelgoed onmiddellijk buiten bereik van kinderen te houden.
Bij controle van deze producten is gebleken dat er mogelijk kleine stukjes en/of houtsplinters vanaf kunnen komen. Dit is gevaarlijk voor kleine kinderen, omdat zij deze stukjes in de mond kunnen nemen en hierdoor het risico op verslikken of verstikken ontstaat.
De zig zag racers zijn verkocht na 21 februari 2018 bij diverse winkels. De brandweer en politiespeelsets zijn verkocht na 10 augustus 2017. Het telraam is verkocht na 17 februari 2017 bij vijftig winkels verspreid over Nederland. Mensen die dit speelgoed hebben gekocht, kunnen het terugbrengen bij de winkel waar het is aangeschaft. Het aankoopbedrag wordt vergoed.

Meer info via de website van de NVWA:

Bronnen: NVWA/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!