Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Facebook denkt over samenvoegen WhatsApp, Messenger en Instagram

01-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
social sociale media facebook instagram twitter 930 520
Facebook heeft plannen om WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger aan elkaar te koppelen. Het komt erop neer dat gebruikers van die diensten berichten kunnen uitwisselen, ongeacht in welke app of op welk platform ze zitten.  
De voorgenomen ‘fusie’ valt niet bij iedereen in de smaak. De Duitse minister van Justitie, Katarina Barley, zegt dat zo een “monopolie” ontstaat. Facebook is eigenaar van de afzonderlijke platformen Messenger, Instagram en WhatsApp. Volgens de Duitse minister roept het plan om ze te combineren vragen op omtrent databescherming. De minister zegt dat ze daarom het Europees recht gaan handhaven. Consumenten moeten volgens haar kunnen kiezen welke berichtendienst ze willen gebruiken en zij mogen niet gedwongen worden alleen die van een datareus te gebruiken.

‘Minder schakelen tussen apps’

Volgens Facebook-topman Zuckerberg zorgt een fusie van de drie apps voor een beter platform voor gebruikers. Die hoeven minder tussen apps te schakelen. Of en wanneer dit precies zijn beslag krijgt is nog niet duidelijk. Zuckerberg noemt het een project voor 2020 of daarna.

Daling en groei voor Facebook

Ondanks de schandalen blijft Facebook flink groeien. Het aantal dagelijks actieve gebruikers klom in december op jaarbasis met 9 procent tot gemiddeld ruim 1,5 miljard. In het volgens kenners wat meer privacygevoelige Europa was er in de voorgaande twee kwartalen overigens wel sprake van een daling van het aantal gebruikers. In een onderzoek uitgevoerd door Newcom blijk uit gegevens dat ruim 640.000 Nederlanders zijn gestopt met Facebook in het afgelopen jaar. Facebook heeft becijferd dat momenteel in totaal zo'n 2,7 miljard mensen in de wereld gebruikmaken van Facebook of de andere diensten Instagram, WhatsApp en Messenger. Bronnen: iPhoned, WANT en Tweakers 
Bekijk ook ons dossier: De Fuik van Faceboo k

Kassa XL: De Fuik van Facebook

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!