Vanaf 7 september iedere zaterdag om 19.05 uur op NPO 1

Facebook-gebruikers kunnen nu ook live streamen vanaf desktop of laptop

Facebook-gebruikers kunnen nu ook live streamen vanaf desktop of laptop

Facebook maakt het vanaf woensdag mogelijk om live video te streamen vanaf een desktop of laptop. Tot nu toe konden gebruikers alleen live video's streamen vanaf een smartphone.

Persoonlijke accounts
Ook wordt het mogelijk om via streamingsoftware video's te streamen. Gamers kunnen zo bijvoorbeeld mensen via Facebook live laten meekijken met hun spel. Dit was al mogelijk op pagina's, maar nog niet voor persoonlijke accounts.

Live gamen
Daarnaast kunnen gebruikers via streamingsoftware op desktop live video's gaan streamen, zodat gamers bijvoorbeeld hun gameplay live kunnen uitzenden, meldt Facebook. Tot nu toe was dat alleen mogelijk op Pages, maar nu is dat ook met persoonlijke accounts te gebruiken. Hoe deze functie te gebruiken is, legt Facebook uit in een handleiding.

Statusupdate
Live streamen via een ingebouwde webcam kan simpelweg door op de optie live video te klikken als je een nieuwe statusupdate maakt. Vorig jaar introduceerde Facebook live video's op persoonlijke accounts via de smartphone. Hoeveel dit tot nu toe gebruikt wordt, is niet bekend.

Bron: Tweakers.net