Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Facebook verzamelde belgeschiedenis op Android telefoons

26-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook logo 930x520
Facebook heeft jarenlang de bel- en sms-geschiedenis van Android-gebruikers opgeslagen ook als hiervoor geen toestemming was verleend. Technologie website Tweakers geeft aan dat Facebook inmiddels niet meer bij de privacygevoelige informatie kan.

Archief opvragen

De privacykwestie kwam aan het licht toen een man uit Nieuw-Zeeland een archief had gedownload van de over hem verzamelde gegevens. Dit archief kan elke Facebook-gebruiker zelf opvragen. De man zag dat er ook allerlei gegevens over zijn belgeschiedenis waren verzameld.

Toegang tot contactpersonen

Facebook kon bij de gegevens als een persoon het bedrijf toegang had gegeven tot zijn of haar contactpersonen. Volgens Facebook was dit nodig zodat je gemakkelijker vrienden kon terugvinden op het sociale netwerk.

Niet meer mogelijk

Het verzamelen van de bel - en contactgegevens was enkel mogelijk op telefoons met een Android-versie voor 4.1 Jelly Bean. Deze versie is inmiddels niet meer toegankelijk. Bron: Tweakers / arstechnica
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!