Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Waarschuwing voor slechte accu's e-bikes

30-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6043 keer bekeken
  •  
ebike930x520
De Fietsersbond waarschuwt consumenten voor slechte accu's op e-bikes. Volgens de bond waarschuwen fabrikanten niet voldoende voor de houdbaarheid van de batterijen.
Peperduur
De Fietsersbond zegt in het AD dat de accu de "achilleshiel" van de elektrische fiets is. Dat de batterijen binnen twee of drie jaar kapot zijn en vijf- tot zeshonderd euro kosten wordt niet door fabrikanten gemeld. De Fietsersbond zegt dat een vervangende accu niet meer dan 300 euro zou hoeven te kosten.
Minst duurzaam
In 2015 was bijna één op de drie nieuwe fietsen in Nederland een elektrische en zijn er sinds 2010 ruim 1 miljoen e-bikes verkocht. Het minst duurzame onderdeel van de e-bike is de accu. Op klachtenforums staan veel verhalen van dure baterijen die het kort na de garantietermijn begeven. Mensen die 's winters vrijwel niet fietsen hebben het meeste last van uitvallende accu's. In een koude omgeving gaat de kwaliteit van de accu het snelste achteruit. Bron: AD.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!