Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV voert pensioendruk op

13-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FNV-logo-930x520
Het kabinet heeft nog precies zeven weken om met miljarden euro’s over de brug te komen voor AOW en zware beroepen. Lukt dat niet, dan heeft vakbond FNV geen enkel vertrouwen meer in deze regering en zit een pensioenakkoord er helemaal niet meer in. Dat zegt vicevoorzitter Tuur Elzinga van de FNV in De Telegraaf. „Als we er voor de zomer niet uitkomen, dan kunnen we het kabinet op dit dossier wel afschrijven.”
„Als in januari de AOW-leeftijd nog een keer omhoog gaat, dan is er geen vertrouwen meer om nog iets te regelen”, aldus de pensioenonderhandelaar. „Dan wordt het wel heel onwaarschijnlijk dat we nog een deal gaan sluiten.”

'Harde eis'

De FNV stelt als harde eis voor een pensioenakkoord dat de AOW-leeftijd voorlopig wordt bevroren. Daarvoor moet de wet worden aangepast. Lukt dat niet voor 1 juli dan stijgt de AOW-leeftijd volgend jaar naar 66 jaar en 8 maanden. ANP

Meer over:

pensioen, fnv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!