Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fors meer verlichting ingeleverd in 2018

04-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektronisch afval spaarlampen 930 520
Het aantal lampen en armaturen dat vorig jaar is ingeleverd voor hergebruik is verder gestegen. Volgens de stichting LightRec werden vooral meer armaturen ingezameld. De inzet om ook de bouw-, installatie- en sloopsector te laten inzamelen werpen daarmee hun vruchten af. De inzameling van lampen liep iets terug.
Aan armaturen werd 3,5 miljoen kilo ingezameld, een derde meer dan in 2017. Bij lampen bleef het ingezamelde gewicht op ongeveer 1,8 miljoen kilo. In 2017 werd er 20.000 kilo meer ingezameld.

Hergebruik

In de sloopsector is specifiek aandacht gevraagd voor hergebruik van verlichting. Speciale bakken op slooplocaties dragen ook bij aan de verbeterde inzameling van vooral armaturen. Verder zijn inzamelbakken bij groothandels zoals Technische Unie geplaatst.

LightRec

LightRec is een initiatief van producenten en importeurs van lichtbronnen met als doel het milieuverantwoord inzamelen en recyclen van verlichtingsapparatuur. Dat gebeurt via uitvoeringsorganisatie Wecycle. Bakken van die organisatie staan bij veel bouwmarkten en supermarkten. Het aantal inzamelplekken bij supermarkten verdubbelde afgelopen jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!